CasaComo

Skip to Main Content »

Varukorgen

Du har inga produkter i din varukorg.

Settings 
CasaComo

 

DKK sek

You're currently on:

Jämför produkter

Du har inga produkter att jämföra.

Persondatapolitik

Persondatapolitik

Ingen personlig information registrerad hos CasaComo är när som helst överförd, såld eller tillgänglig för tredje part. All information lagras på ett säkert sätt och är endast tillgängligt för betrodda anställda hos CasaComo.

I samband med någon. elektronisk betalning används en säker krypterad metod via webshopsystemet. Det är godkänd leverantör med godkännande från E-märket.

Butiksystemet använder så kallade cookies för att kontrollera innehållet i kundvagnen. En cookie är bara namnet på en fil som lagras på din egen dator. Vi använder dessa cookies för att känna igen dig och, till exempel, komma ihåg vilka föremål som finns i kundvagnen när du handlar online på CasaComo. Det är också möjligt att be systemet att lagra sin egen adressinformation för nästa besök. Om du vill ta bort denna information vid ett senare tillfälle kan detta göras via webbläsarinställningarna. I Internet Explorer görs detta till exempel via menyn "Funktioner" och menyalternativet "Internetinställningar".

Under ett köp ber vi vårt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Denna information används endast för att behandla ordern. Informationen överförs och lagras elektroniskt i okrypterad form och lagras i 5 år, se bokslutslagen. Det faktiska "kontraktet" (inköpsavtal) lagras inte hos CasaComo på ett sådant sätt att du senare kan logga in och se / ändra status.

Dessutom registrerar vi IP-adressen från vilken som helst. inköp görs. Informationen brukar inte användas, men kan användas i en möjlig. polisutredningen. IP-adressen hålls så länge som det är nödvändigt i samband med någon polisundersökning. Alla falska order rapporteras till polisen!

Du kan också få din e-postadress på en adresslista på CasaComo, så att du regelbundet får nyheter och annan information från CasaComo. Denna tjänst kan registreras och uteslutas när som helst som du önskar.
Som registrerad hos CasaComo, enligt personuppgiftslagen, har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen och få insikt i den information vi har om dig. Du får det genom att kontakta CasaComo. På grundval av eventuella invändningar som vi gör, raderas i den utsträckning som önskas.
Datakontrollern är CasaComo - www.casacomo.eu.

Retur


Varorna returneras 14 dagar från den dag de mottas. Om du väljer att avbryta ett köp, returnerar du bara föremålet i samma skick och kvantitet som du mottog. När varan har returnerats och godkänts, återbetalas köpeskillingen till ditt konto inom några dagar. Returkostnader måste betalas av dig själv. För praktiska detaljer - se avsnittet "Klagomål".

Paketet måste returneras till följande adress:

CasaComo aps
Aa. Louis-Hansens Allé 10
3060 Espergærde

Reklamation


CasaComo beviljar 2 års garanti i enlighet med köplagen, som innehåller omfattande fel / förändringar som normal användning av varorna finns. Garantin täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt orsakas av felaktig hantering, såsom dåligt underhåll, våld eller obehörigt ingrepp. Klagomål om brister måste meddelas CasaComo inom rimlig tid efter det att felet eller felet har upptäckts eller borde ha upptäckts.

I samband med klagomål betalar kunden för lasten till CasaComo, klagomålet är godkänt, vi byter lasten och betalar för lasten av någon. nya varor. Om klagomålet inte är godkänt, kommer CasaComo INTE ersätta kundens frakt och returnera objektet / erna till CasaComos faktura.

Innan du skickar produkten, kom alltid ihåg att göra eller skicka order eller e-post till CASACOMO.

Klagomål och varor turnering Vid fel, fel eller eventuellt. Missande leveranser, var god kontakta:

CasaComo Aa.
Louis-Hansens Allé 10
3060 Espergærde
E-post: info@casacomo.eu

Varor turnering går också till denna adress. Returer / kampanjer som mottogs tillsammans med varorna måste fyllas i och bifogas varorna samt en kopia av orderbekräftelsen eller fakturan.

Ersättning
När det gäller avtalade kort eller returprodukter måste en fullständig eller delvis återbetalning av köpeskillingen göras. Återbetalningar görs vanligtvis alltid via banköverföring, och CasaComo behöver därför information om registreringsnummer och kontonummer på ditt bankkonto. Den här sidan väntar på att uppdateras.

Persondatapolitik

Ingen personlig information registrerad hos CasaComo är när som helst överförd, såld eller tillgänglig för tredje part. All information lagras på ett säkert sätt och är endast tillgängligt för betrodda anställda hos CasaComo.

I samband med någon. elektronisk betalning används en säker krypterad metod via webshopsystemet. Det är godkänd leverantör med godkännande från E-märket.

Butiksystemet använder så kallade cookies för att kontrollera innehållet i kundvagnen. En cookie är bara namnet på en fil som lagras på din egen dator. Vi använder dessa cookies för att känna igen dig och, till exempel, komma ihåg vilka föremål som finns i kundvagnen när du handlar online på CasaComo. Det är också möjligt att be systemet att lagra sin egen adressinformation för nästa besök. Om du vill ta bort denna information vid ett senare tillfälle kan detta göras via webbläsarinställningarna. I Internet Explorer görs detta till exempel via menyn "Funktioner" och menyalternativet "Internetinställningar".

Under ett köp ber vi vårt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Denna information används endast för att behandla ordern. Informationen överförs och lagras elektroniskt i okrypterad form och lagras i 5 år, se bokslutslagen. Det faktiska "kontraktet" (inköpsavtal) lagras inte hos CasaComo på ett sådant sätt att du senare kan logga in och se / ändra status.

Dessutom registrerar vi IP-adressen från vilken som helst. inköp görs. Informationen brukar inte användas, men kan användas i en möjlig. polisutredningen. IP-adressen hålls så länge som det är nödvändigt i samband med någon polisundersökning. Alla falska order rapporteras till polisen!

Du kan också få din e-postadress på en adresslista på CasaComo, så att du regelbundet får nyheter och annan information från CasaComo. Denna tjänst kan registreras och uteslutas när som helst som du önskar.
Som registrerad hos CasaComo, enligt personuppgiftslagen, har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen och få insikt i den information vi har om dig. Du får det genom att kontakta CasaComo. På grundval av eventuella invändningar som vi gör, raderas i den utsträckning som önskas.
Datakontrollern är CasaComo - www.casacomo.eu.

Retur


Varorna returneras 14 dagar från den dag de mottas. Om du väljer att avbryta ett köp, returnerar du bara föremålet i samma skick och kvantitet som du mottog. När varan har returnerats och godkänts, återbetalas köpeskillingen till ditt konto inom några dagar. Returkostnader måste betalas av dig själv. För praktiska detaljer - se avsnittet "Klagomål".

Paketet måste returneras till följande adress:

CasaComo aps
Aa. Louis-Hansens Allé 10
3060 Espergærde

Reklamation


CasaComo beviljar 2 års garanti i enlighet med köplagen, som innehåller omfattande fel / förändringar som normal användning av varorna finns. Garantin täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt orsakas av felaktig hantering, såsom dåligt underhåll, våld eller obehörigt ingrepp. Klagomål om brister måste meddelas CasaComo inom rimlig tid efter det att felet eller felet har upptäckts eller borde ha upptäckts.

I samband med klagomål betalar kunden för lasten till CasaComo, klagomålet är godkänt, vi byter lasten och betalar för lasten av någon. nya varor. Om klagomålet inte är godkänt, kommer CasaComo INTE ersätta kundens frakt och returnera objektet / erna till CasaComos faktura.

Innan du skickar produkten, kom alltid ihåg att göra eller skicka order eller e-post till CASACOMO.

Klagomål och varor turnering Vid fel, fel eller eventuellt. Missande leveranser, var god kontakta:

CasaComo Aa.
Louis-Hansens Allé 10
3060 Espergærde
E-post: info@casacomo.eu

Varor turnering går också till denna adress. Returer / kampanjer som mottogs tillsammans med varorna måste fyllas i och bifogas varorna samt en kopia av orderbekräftelsen eller fakturan.

Ersättning
När det gäller avtalade kort eller returprodukter måste en fullständig eller delvis återbetalning av köpeskillingen göras. Återbetalningar görs vanligtvis alltid via banköverföring, och CasaComo behöver därför information om registreringsnummer och kontonummer på ditt bankkonto. Den här sidan väntar på att uppdateras.

subscribe us
SOCIALA MEDIA